3 Aralık 2010 Cuma

''EMİNE ABLANIN YERİ'' URLA/ÖZBEK

CANIM KOCAMIN TOPRAKLARI :)
Emine Ablanın Yeri Cafe & Restaurant günlük balık ve meze çeşitleriyle, denize sıfır muhteşem manzarasıyla 24 saat hizmetinizde..

 İşte yine o muhteşem balık gözleri :)


Tutmuş olduğunuz Böcekleri size servis yapmaktan kaçınmaz Dost canlısı mekan sahipleri
ÖZBEK KÖYÜ
Hafta sonu şehir içinde bunaldınız,kendinize huzur dolu köşeler arıyorsanız,tam size göre bir alternatif rota.Gizli cennetler keşfetmeyi seviyorsanız,burası keşfedilmeyi bekliyor.
Eski yoldan Çeşme ye giderken Urla nın çıkışından küçük bir tabela sayesinde köyün yolunu görebiliyorsunuz,yerleşim olmayan ıssız yollardan geçerken,acaba nasıl bir yere çıkacağım diye düşünüyorsunuz,yanınızdakiler yanlış bir yere geldik diyerek panik yapıyorlar,birden karşınıza önce güzel bir köy çıkıyor.Zeytinyağı küspeleri kokusu köyün her tarafını sarıyor.Ege köyünde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz.Sakin ,küçük köyün içindeki Ulu ağaçları görülmeye değer.
Yaklaşık 2 km sonra deniz kenarına vardığınızda nefis balık kokuları size hoş geldin diyor.
veee Bizim vazgeçilmezimiz, Emine ablamızın yeri..

 Yaz, Kış ordayız... Güzel sakin mekan
Girişte bulunan iskele ve dalgakıran ,görülmesi gerken yerlerden.Burada sahilde balık tuıtan insanları ve balık yemekten arıtk obezite sınırlarını geçmiş kedileri görmelisiniz.Burada bir Türk kahvesi içme molası size iyi gelecektir.
İskelede günlük kiralanan tekneler var,balık tutmayı seviyorsanız,grup halinde güzel bir tur kaçırılmaz.Balık turundan kesinlikle eli boş dönmezsiniz,buradaki alan kapalı bir alan olduğu için balıklar için güvenli bir sığınak ve deniz çok bereketli.Özbek köyünün balıkları da ünlüdür.İzmir içinde balıkçı tezgahlarında mutlaka görmüşsünüzdür.
Ve Emine ablada mutlu son.. Bu arada Emine ablada yediniz içtiniz doydunuz gece saat :04:00 ı gösterse bile alıp sandalyelerinizi ve içkinizi sahilde oturabiliyorsunuz Süleyman abimizde koyar bir kadeh rakısını eşlik eder sahildeki bizlerin manzarasına :)

Hiç yorum yok: