3 Aralık 2010 Cuma

BOZDAĞ

ŞİMDİ TAM ZAMANI
Ege bölgesi içindeki yaylaların içinde bir yayla var ki ona özel bir sayfa acmadan edemedim. Bölgenin sıcak iklimi içinde, EGE alpleri gibi bir hava yaratan BOZDAĞ silsilesi ve bu silsile üzerindeki BOZDAĞ, bugun sizlerle paylaşacağım şirin bir belde. Ödemiş ve Salihli ovaları boyunca seyahat edenlerin hemen dıkkatını ceken ve yaz ortasına kadar doruklarından kar eksilmeyen BOZDAĞ ( 2.159 m) eteklerinde, yeşil bir doku içinde yer alır BOZDAĞ kasabası.
Bu şirin beldeye Ödemiş ve Salihli üzerinden ulaşılır. Bozdağ’a ulaşmak için yola çıkanlar, her iki noktadan hangisini tercih ederlerse etsinler farklı bir güzellik karşılar onları… Salihli üzerinden gidenleri,tarihe zenginliğiyle ün salmış olan KARUN’un dillere destan baskenti SARDES, Ödemiş’i tercih edenleri ise, yıllarca efelere mesken olmuş küçük köy ve kasabalar. Ege Alplerine Ödemiş’den tırmanmaya karar verenlere, “yolunuz uzerındeki,Osmanlı Beylikler dönemimin başkentlerinden olan BİRGİ’ye mutlaka ugrayın” derim.
  Sokaklarına varana kadar tarih kokan bu güzel beldeyi gezmeye başlamadan,

çınar ağaçlarının altındaki kahvelerde soluklanıp,tarihi dokuyu da koklayarak bir bardak çay için önce.
Bozdağ kayak tesisleri,Bozdağ zirvesi, ve Gölcük'ü görmeden, kasaba içindeki fırında özel yoğurt mayası ile mayalanmış ekmek ,Köpük helvası,torba yoğurdu ve peynir,patates,elma ve bozdağın zirvelerinden toplanan kekik satın almadan dönmeyin...:)

Hiç yorum yok: