3 Aralık 2010 Cuma

FETHİYE Saklı Kent

Yeryüzü Cenneti Doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası ile Fethiye-Ölüdeniz dünya çapında haklı üne kavuşmuş bir yeryüzü cenneti.
Ölüdeniz, Muğla'ya 128 km, Fethiye'ye 12 km uzaklıktadır. Bölge, kıyıların olağanüstü manzara güzellikleri, doğası ve doğa sporları aktivitelerine uygun bir bölge olması sebebiyle 1983 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir.

Yazın ortasında Benim ellerim donduğundan Seko balım içiriyor suyumu.. Bu suyu tatmadan fethiyeden ayrılmayın :)
Turkiye'de tarihi bir kent olmayan yer bulmak cok zor.
Saklikent de Tlos antik sehrine cok yakin.
Ama kanyon sadece 14 yil once bir coban tarafindan kesfedilmis.
Antalyadaki "Saklikent" kayak merkezi ile karistirmamak gerek.
Bu Fethiye Oludeniz'in icerlerinde bulunuyor.
Fethiye'den 45 dakika uzakta

Yaklaşık 15 yıl kadar önce keşfedilen Saklıkent, Toros dağlarının Fethiye bölgesinde Akdağlar diye bilinen ve 200 bin yıl önce meydana gelen bir çökmeden oluşan bir kanyon. Çok etkileyici bir görüntüye sahip olan Saklıkent Kanyonu 17 km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun kanyonudur.
 Buranın tamamını görmek profesyonel dağcıları bile zorladığından turistler için yapılan tahtadan platformlarda yürüyerek ve güzergah üzerindeki yer yer bel seviyesine gelecek çok sıcak günlerde bile buz gibi suyun içerisinde ilerleyerek bu nefis yeri keşfedeceksiniz.
 Saklıkent Kanyonu turunda yanınızda olması gerekenler spor bir ayakkabı, (oradan da ayakkabı kiralayabilirsiniz ) mümkünse yedek mayo veya şort, havlu, kamera ve fotoğraf makinesi. Öğle yemeğinden sonra, Tlos antik kentini ziyaret edip M.Ö 2000'de ilk yerleşim izlerini görebileceğiniz. Likya, Helen, Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi kalıntıların güzel örneklerinden rehber eşliginde bilgilendirilip gezebilirsiniz.

Dalyan'da içerisine giremediğizKaya Mezarları'nın buradaki örneklerinin içini de tamamen gezebilirsiniz. Kanatlı at Pegasus efsanesi de burada doğmuştur. Hatta efsaneye göre Tlos halk kahramanı olan Belerefontes canavar Khimira'yı öldürüp Tlos halkını canavardan kurtarmıştır.
Buzz gibi yayık ayranıda içmeden ayrılmayın derim :)


Hiç yorum yok: