9 Aralık 2010 Perşembe

FETHİYE / ÖLÜDENİZ 2

 
Fethiye turumuz uzun olduğundan sığdıramadık, şimdi Saklıkent kanyon Uzunlugu 17 km Fotograflara sigdirabilmek epey zor, en begendiklerimi buraya koyuyorum :)




su o kadar soğukki 1 dk. bile içinde durman neredeyse imkansız..




 Saklıkent Kanyonu turunda yanınızda olması gerekenler spor bir ayakkabı, (oradan da ayakkabı kiralayabilirsiniz ) mümkünse yedek mayo veya şort, havlu, kamera ve fotoğraf makinesi sonrasında ortaya çıkan bu doğa harikası..
Saklı kent turundan sonra Tlos Antik Kent turuna geçiyoruz..
Fethiye’ye 40 km. uzaklıktaki Tlos antik kentine Fethiye-Antalya yolu üzerinde 22 km sonra Kemer Bucağı’na sapıp, şehir içinden sağa dönerek (Çatallar Köyü yolu) 13 km. lik bir yolla ulaşılıyor.
Ören yeri Saklıkent’e de 8 km uzaklıkta ve Yaka Köy’ün yanında. Önünde Osmanlı yapısı bir kalenin gizlediği kentin akropolü dik bir tepenin üzerinde bulunuyor.





 Kalenin altındaki düzlükte Lykia duvar kalıntıları, 9 metre genişliğe sahip, 6 kemerli kapısı ayakta olan kent agorası, güneyde ise Roma dönemi surlar görülüyor. Kentin en iyi durumdaki yapısı tiyatro. Lykia kaya mezarları; hamam, paleastra ve gymnasion kalıntıları da ilgi çekici.
Ve işte YAKA PARK'tayız..


 Su, ağaçlardan duvarlardan bulduğu her oyuktan fışkırıyor..

soğuk sular ve şelaleler arasında gerçekten dinlendiğimizi hissettik
Dişlerim donduuuuu...
Değirmene su taşıyan yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının oluklarından taşan sular zengin şelaleler oluşturuyor. Günün tüm yorgunluğunu doğa harikası olan bu mekanda bir anda unutuyorsunuz.
Buz gibi suyun aktığı bir kanal İçinde alabalıklar dolaşıyor. Alabalıklar kedi gibi, sevilmekten hoşlanıyorlar, kaçmıyorlar.



Tlos Yakapark, ovanın tüm sıcaklığından uzak 650 mt. yüksekliğinde serin, doğa ile uyum içerisinde bir doğal su cenneti.

Yazın ortasında kışın kokusunu alıyorsunuz o huzuru burada yazıyla anlatmaya çalışmak inanın okadar zorki..
Sevgili dostlarım bu yaz tatilinizi fethiye / ölüdenizde geçirmeniz dileklerimle. Sevgi ile kalın :)
 Dönüş yolunda bir çöpşiş molası vermeden geçmek olmaz değilmi :)

 Afiyetler ola....

Hiç yorum yok: